Технология

Добре дошли в бъдещето


Продуктите ни се произвеждат във Франция от CAPSUGEL по най-съвременната технология за производство на твърди желатинови капсули с течно съдържаие - Licaps®.

Капсули с течно съдържание?

При Licaps® технологията се елиминира термичната обработка на активното вещество, което позволява да се запазят полезните му свойства и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми като таблетките, съставките намиращи се в Licaps се освобождават много бързо, защото те са предварително разтворени.

Технологията е разработена и патентована от CAPSUGEL, които произвеждат нашите продукти според GMP (Good Manufacturing Practices) – Добрите производствени практики, което гарантира качеството на всеки от продуктите ни.

 

 

 

По-добра ефективност и по-бърза разтворимост

Научни изследвания доказват, че течните формули предлагат подобрено усвояване.1

Licaps® са капсули с течно съдържание изработени по патентованата технология на Capsugel за влагане на течни растителни екстракти и други течни форми в твърди капсули. При този процес се елиминира термичната обработка на съставките. Това позволява да се запазят полезните им свойства в максимална степен и гарантира бързото им и пълно усвояване.

В сравнение с таблетите и другите подобни методи на на доставка, при които веществото е твърда форма, ингредиентите в Licaps® се освобождават много бързо, тъй като са предварително разтворени. Самите капсули се разтварят напълно след приемане.

Освобождаване и абсорбция на Licaps® в организма 

 

Производство

Licaps® използва патентована технология LEMS за запечатване на течности в капсулите. Постига се сигурно запечатване, с което се избягва изтичане на течното съдържание и се предпазват съставките от окисляване и овлажняване.

Капсулите съдържат азотно мехурче, вследствие запечатването в азотна среда, което гарантира запазване на свежестта на продукта. Азотното мехърче повишава стабилността на съдържанието и значително намалява образуването на Пероксиди и реактивен кислород.

 

 

 

Чистота и натуралност на  капсулите и съдържанието 

Капсулите Licaps® защитават затворените в тях съставки от кислород и външни въздействия, като не позволяват окисляване, влошаване на качествата и странични взаимодействия на съставките. От друга страна капсулите не могат да бъдат отваряни и отново затваряни, след като запечатването вече е било нарушено. В сравнение с таблетките, Licaps® съдържат много по-малко допълнителни вещества.Licaps® капсулите са съобразени, както с всички изисквания за натурален и чист продукт, също така и с културни и религиозни предпочитания като вегетарианство, Халал, Кошер и други. Licaps® нямат мирис и вкус и не дразнят стомашночревния тракт.

 

  • По-малко помощни вещества
  • Без пластификатори
  • Без алергени
  • Без ГМО
  • Без разтворители
  • Без консерванти
  • Без глутен
  • Без нишесте
  • Без захар
 

Безопасност и гаранция  за качество 

Licaps® защитават веществата в тях от кислород и външно влияние, като по този начин намаляват оксидация, деградация, хидролизация и странични реакции на веществата. От друга страна, веднъж отворена Licaps® капсула, по никакъв начин не може да бъде затворена, което гарантира защитен, чист и безопасен продукт.

 

 

 

 

LEMS технология за  запечатване 

Ексклузивната за CAPSUGEL технология LEMS (Liquid Encapsulation Microspray Sealing), предоставя сигурно запечатване на капсулите и намалява възможността за потичане на съдържанието извън капсулата.

Licaps® са затворени по начин, който създава бариера срещу кислород и вода, предпазваща съдържанието на капсулите. Капсулите са запечатани в азотна среда, което избягва оксидацията на съдържанието, запазва свежестта на продуктите и увеличава срока на годност.

1 N. Madit*, D. Cade and H. Benameur, Comparative bioavailability of CoQ 10 formulations: Licaps™ formulation versus current
  commercial formulations. Development Center, Research and Development. Capsugel, 10 rue Timken Colmar F68027 (2006)